POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji spletne trgovine RSMTH Wear so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Podatki o podjetju

Emil Korpar s.p.
Dornava 67a
2252 Dornava
Slovenija
Matična številka: 8094691000
Email: rsmthwear@gmail.com

O podjetju: Emil Korpar s.p. se ukvarja z računalniškimi storitvami in spletno prodajo oblačil.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta),
 • c) bistvene značilnosti blaga
 • d) dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • e) pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
 • f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • g) način plačila in dostave,
 • h) časovno veljavnost ponudbe,
 • i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
 • j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Cene izdelkov

DDV izdelkov ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost.

Cene so označene v evrih (EUR). Cene na spletni strani trgovine (rsmth.com) Emil Korpar s.p. veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo samo za nakup preko spletne trgovine rsmth.com. Cena, ki je navedena ob posameznem artiklu, je v času potrditve nakupa končna prodajna cena artikla in se po potrditvi naročila ne more spremeniti. Cene so priporočene prodajne cene proizvajalca oziroma distributerja ali jih ponudnik oblikuje sam. V ceno izdelka strošek dostave ni vključen. Strošek dostave se obračuna v zadnjem koraku naročila.

Ponudnik si prizadeva čim bolje skrbeti za ažurnost in točnost podatkov, ki so navedeni na spletu. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa ali mu ponudil rešitev v obojestransko zadovoljstvo. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca

Fotografija in dejanski izgled artikla se lahko razlikujeta.

Postopek nakupa

Naročanje poteka preko interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v kategorijah. Naročila sprejemamo le preko nakupa v spletni trgovini.

Koraki plačila so:

 1. Košarica
 2. Informacije
 3. Dostava
 4. Plačilo
 5. Pregled
 6. Potrditev naročila

Na spletni strani si izberete artikle, v kolikor želite kupiti več istih artiklov v okencu ob izdelku vnesite količino. Izberete lahko tudi velikost (XS, S, M, L, XL, XXL), v primeru podane možnosti. Količino izbranih artiklov lahko kasneje tudi še spreminjate v košarici.

Izdelek dodate v košarico s klikom na gumb "DODAJ V KOŠARICO".

Če želite v košarico dodati še kakšen artikel, kliknite "Nadaljuj z nakupovanjem". Če pa želite svoj nakup zaključiti pa kliknite gumb "ZAKLJUČI NAKUP".

Naslednji korak vas pripelje v korak "INFORMACIJE", kjer vpišete podatke za dostavo. Ko zaključite, kliknite na gumb "NAPREJ NA DOSTAVO", kateri vas pripelje na korak "DOSTAVA".

Izberite način dostave in kliknite na "NAPREJ NA PLAČILO".

V koraku "PLAČILO" izberite način plačila. V primeru, da se naslov plačnika računa razlikuje od naslova dostave, lahko to primerno izpolnite na dnu strani s klikom na "Uporabi drug naslov plačnika računa".

S klikom na "PREGLED NAROČILA" se premaknemo na zadnji korak naročila. Preden se odločite zaključiti nakup imate možnost pregledati in popraviti celotno vsebino naročila. Račun še ne bo obremenjen. Naročilo se potrdi s klikom na "Zaključi nakup". 

Na e-pošto ob oddaji naročila prejmete potrdilo, da smo vaše naročilo uspešno prejeli. 

Ko bo vaše naročilo z naše strani pregledano boste na e-pošto prejeli račun naročila in potrdilo o potrjenem/zaključenem naročilu oziroma vas bomo v primeru morebitnih težav kontaktirali preko telefona ali e-pošte.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga 

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov rsmthwear@gmail.com), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (od odstopa od nakupa).

Naslov za vračilo blaga:

Emil Korpar
Dornava 67a
2252 Dornava
Slovenija

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano, neodprto in v nespremenjeni količini, razen, če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. V primeru, da izdelek vsebuje svojo embalažo, je le-ta sestavni del artikla in jo je ob morebitnem vračilu prav tako treba vrniti tako, kot je bila v prvotnem stanju v času prejetja artikla (torej nepoškodovano, neodprto in v nespremenjeni količini).

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca.  

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. 

Spletna trgovina rsmth.com si pridržuje pravico, da lahko zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti. V kolikor bi kupec že plačal, se mu kupnina vključno s stroški dostave nakaže naslednji delovni dan.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

Menjava blaga

Menjava blaga ni možna, le vračilo blaga. V primeru, da bi stranka želela zamenjati velikost majice, mora majico vrniti kot opisano v točki "Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga" in potem oddati novo naročilo z novo velikostjo majice.

Reševanje sporov

Skladno z zakonskimi normativi rsmth.com ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

rsmth.com, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Stvarna napaka

1. Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

2. Napaka je stvarna:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

3. Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

4. Za odgovornost za stvarne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če ta zakon ne določa drugače.

Kako se stvarno napako uveljavi?

1. Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Obrazec za prijavo napake potrošnik prejme na e-mail naslov ali v papirnati obliki po pošti.

2. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Stvarno napako je možno uveljavljati v roku dveh let od izročitve blaga.

3. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, mora podjetje čim prej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugoditi potrošnikovi zahtevi iz 37.c in 38. člena ZVPOT .
Podjetje mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi sporen.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila 37-39 člena  zakona o varstvu potrošnikov  (ZVPOT) (ur. list RS št 98/04-UPB2, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14 in 19/15)

Dobavni rok

Za izdelke na zalogi je dobava blaga do 14 delovnih dni. V primeru daljšega dobavnega roka in v kolikor želenega artikla ni na zalogi, vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti oziroma telefonu.

Dostava

*IZDELEK PO NAROČILU*

Prosimo upoštevajte, da je izdelek narejen po naročilu, zato se čas odpreme lahko razlikuje glede na samo razpoložljivost. Naš namen je obdelati vaše naročilo v 24–48 urah po oddaji naročila in ga poslati v roku 14 dneh, ker ga moramo narediti.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.
Ponudnik se bo trudil, da naročeno blago odpošlje najkasneje do 7 delovnih dni po naročilu, lahko pa traja do največ 14 delovnih dni.
Čas pošiljanja je odvisen od pogodbenega partnerja za dostavo pošiljk in nanj ponudnik nima vpliva.

Ponudnik si pridržuje pravico izbrati GLS, UPS ali Pošta Slovenije kot dostavno službo, odvisno, s katero dostavno službo bo lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Strošek dostave se izračuna avtomatično ob naročilu blaga in je del končne cene naročila.
Strošek dostave je naslednji in je odvisen od količine naročenih izdelkov: 

Dostava Cena
Slovenija 4,90€
Slovenija (naročila nad 80€) 0€


Za dostavni rok dostavne službe in morebitne poškodbe med pošiljanjem ne odgovarjamo. Trudimo se, da bi pošiljka v vsakem primeru bila čimprej dostavljena.

Načini plačila

V spletni trgovini rsmth.com omogočamo plačilo na dva načina, in sicer:

 • S plačilno storitvijo PayPal
 • Po predračunu preko nakazila na TRR

Plačilo s storitvijo PayPal

Podprto je plačevanje s storitvijo PayPal.

Plačilo po predračunu preko nakazila na TRR

Predračun z vsemi plačilnimi pogoji za nakazilo se pošlje na e-naslov kupca. Pošiljka se kupcu odpremi, ko ponudnik prejme plačilo predračuna na svoj račun, najkasneje 14 dni po prejetem plačilu. Rok veljavnosti predračuna je 8 dni od prejema na e-naslov, sicer ima trgovec pravico odstopiti od pogodbe.

V primeru plačila po predračunu se sklicujte na podatke:

Emil Korpar s.p.
Dornava 67a, 2252 Dornava.
IBAN: SI56 2900 0005 2516 433
Banka: Unicredit Banka Slovenija d.d.

Namen: Številka naročila (npr. RM-211234)
Referenca: SI00 #, pri čemer je # številka naročila (primer: SI00 211234).
Koda namena: GDSV.

Ponudnik kupcu za nakup izda račun na trajnem mediju (e-pošta) najkasneje 24 ur po prejetem plačilu na TRR prodajalca. Kupoprodajna pogodba (naročilo) se hrani v elektronski obliki pri ponudniku. 

Računi

Račun pošljemo do najkasneje 24 ur po prejetem plačilu na email naslov stranke. V primeru bančnega nakazila lahko tako mine več časa od oddanega naročila do prejetega računa.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine, tako kot ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, tehnične informacije brskalnika, računalnika ali mobilne naprave.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo v skladu z ZVOP-1. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (omenjeno v točki "Dostava") bo zaupan le uporabnikov naslov za dostavo. Ponudnik stopi s kupcem v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le takrat, ko kupec temu izrecno ne nasprotuje.

Obiskovalec z izvedenim naročilom dovoljuje ponudniku zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese ob naročilu. Ob morebitnem "vdoru" v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti!

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ponudnik ne odgovarja.

Avtorske pravice

Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika.

 

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.