POLITIKA ZASEBNOSTI

Upravitelj spletne trgovine https://rsmth.com (podjetje: Emil Korpar s.p.) je skladno s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, razkritjem, neželenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Za varovanje vaših osebnih podatkov uporabljamo tehnologijo SSL, ki skrbi za šifriranje vseh informacij. Dostop do zbranih osebnih podatkov imajo le pooblaščene osebe (zaposleni) z uporabniškim imenom in geslom in so zavezani skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki skladno z uredbo (GDPR). Vaših osebnih podatkov v nobenem primeru ne bomo posredovali nepooblaščenim tretjim osebam.

Izjemno razkritje podatkov

Podatki, ki jih zbiramo in obdelujemo, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu ali pa je to potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi.

ZA POTREBE POSLOVANJA OZ. ZA NAMEN IZVEDBE NAROČILA ZBIRAMO NASLEDNJE OSEBNE PODATKE:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte,
  • kontaktno telefonsko številko,
  • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazec pri oddaji naročila.

Navedene osebne podatke uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje potrdila o prejemu naročila, računov, obvestila o odpremi pošiljke in ostalo potrebno komunikacijo s kupcem v zvezi z vračili ali menjavami blaga, reklamacijami, stornacijami …).

V primeru vračila blaga, nam mora kupec posredovati tudi številko osebnega bančnega računa, kamor mu lahko vrnemo kupnino. Za točnost podatkov, ki jih vnesete kot uporabnik, ne odgovarjamo. Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta.

Vsi omenjeni podatki se na Shopify strežniku oziroma v našem ERP poslovno informacijskem sistemu shranjujejo trajno oziroma do zahtevka po izbrisu osebnih podatkov s strani kupca. Izdani računi se hranijo tudi v pisni obliki v skladu z zastaralnim rokom (10 let).V primeru zahtevka po izbrisu, se podatki brišejo oziroma anonimizirajo v okvirih zakonskih možnosti (zastaralni roki).

Vaše osebne podatke bomo za namene odpošiljanja blaga posredovali naši pogodbeni dostavni službi (Pošta Slovenije, GLS in UPS), ki se prav tako obvezujeta varovati vaše podatke v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Piškotki

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna stran ob vašem obisku pošlje in shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopate do interneta z namenom prepoznavanja naprav.

S klikom na povezavo »Strinjam se«, ob prvem obisku na strani, se strinjate z uporabo piškotkov za prikaz personaliziranih oglasov, ki jih uporabljamo za to, da vam prikažemo primerno oglasno vsebino.

Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, če pa nam te podatke posredujete sami, na primer z nakupom (oddajo naročila), se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku. Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko spremenite v nastavitvah tako, da računalnik piškotke zavrne ali pa da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani.

Vsakemu uporabniku so ob začetku obiska dodeljeni sejni piškotki, ki omogočajo delovanje spletnih strani, prepoznavanje kupca – košarica in piškotki, ki vsebujejo informacije o izbranih parametrih na seznamu artiklov. Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta.

Na vaš računalnik lahko https://rsmth.com med drugimi shrani tudi druge (zunanje) piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), piškotki sistema Google Analytics in družbenega omrežja Facebook. Za to vrsto piškotkov potrebujemo vašo privolitev.

Google, Facebook in druga družbena omrežja nam posredujejo podatke, za katere ste jim to dovolili. Z vašo privolitvijo uporabe piškotkov se strinjate da lahko tretje osebe vključno z Googlom in Facebookom uporabljajo piškotke, spletne vtičnike in druge tehnologije za zbiranje in prejemanje informacij iz našega spletnega mesta in drugje na internetu in jih uporabljajo za zagotavljanje merilnih storitev in ciljnih oglasov. Te piškotke uporabljamo zato, da lahko sledimo uporabnikom na spletni strani, ter merimo in analiziramo svoje oglaševalske aktivnosti na spletu. Brez teh piškotkov ne moremo meriti rezultatov in izvajati remarketinga.

Omogočajo nam statistiko ogledov strani in analizo prodaje preko različnih kanalov, naprav, brskalnikov, operacijskih sistemov, zbiranje demografskih podatkov (starost in spol), interesov naših uporabnikov ter podatke o lokaciji (država, mesto in jezikovno področje). Ti podatki nam omogočajo, da bolje razumemo kdo so naši uporabniki in katere vsebine jih zanimajo, profiliranje in segmentacijo uporabnikov ki omogoča prikaz potrebam posameznega kupca primernejših ponudb, ponovno targetiranje uporabnikov in remarketing. Ti podatki se zbirajo v orodjih Shopify, Google Analytics, Google Adwords, Facebook, ki so prav tako zavezani spoštovanju uredbe GDPR.

Facebook prikazuje oglase na svojem družbenem omrežju vključno z Instagram, Messenger in Audience network.

Uporabnik lahko prilagaja izkušnje z oglasi ali se odjavi od prejemanja personaliziranih oglasov:

  1. na svojem Googlovem računu, v razdelku osebni podatki in zasebnost – Nastavitve oglasov (https://adssettings.google.com/authenticated)
  2. na svojem facebook profilu, v nastavitvah v razdelku – oglasi

Upravitelj strani https://rsmth.com lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene analiz poslovanja, spremljanja statistik, obnašanje obiskovalcev strani ter za potrebe trženja. Podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam.

Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo najkasneje v roku 24 ur neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca. Umik privolitve lahko povzroči spremenjeno delovanje nekaterih spletnih strani ali onemogoči uporabo posameznih storitev.

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Veljavnost piškotkov je lahko kratkotrajna ali dolgotrajna, po poteku veljavnosti brskalnik piškotke samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletišče (domeno) izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili vam nekatere funkcionalnosti spletnih strani ne bodo delovale pravilno.

Piškotki, ki jih uporablja spletno mesto:

1. Nujni piškotki: Ti piškotki so potrebni za normalno delovanje spletnega mesta in jih ni mogoče izklopiti. Takšni piškotki so nastavljeni samo kot posledica na vaša dejanja, kot so jezik, valuta, prijavna seja, nastavitve zasebnosti.

_ab
_orig_referrer
_secure_session_id
Cart
cart_sig
cart_ts
checkout_token
Secret
Secure_customer_sig
storefront_digest
cookieconsent_status
cookieconsent_preferences_disabled

2. Analitika in statistika: Ti piškotki nam omogočajo merjenje prometa obiskovalcev in ogled virov prometa z zbiranjem informacij. Pomagajo nam tudi razumeti, kateri izdelki in akcije so bolj priljubljeni kot drugi.

_shopify_fs
_shopify_s
_shopify_sa_t
_shopify_uniq
_shopify_visit
_shopify_y
_y
tracked_start_checkout
_ga
_gat
__atuvc
__atuvs
__atuvc
__utma

3. Marketing: Te piškotke običajno nastavijo naši tržni in oglaševalski partnerji. Z njimi lahko ustvarijo profil vaših interesov, kateri vas zanimajo, in vam kasneje prikažejo ustrezne oglase.

_gads
IDE
_s
collect
GPS
PREF
BizoID
_fbp
_fbc
__adroll
__adroll_v4
__adroll_fpc
__ar_v4

4. Funkcionalni piškotki: Ti piškotki omogočajo, da naše spletno mesto ponuja dodatne funkcije in osebne nastavitve. Nastavimo jih lahko mi ali neodvisni ponudniki storitev, ki smo jih postavili na našo stran.

_gid
__cfduid

Vaše pravice na podlagi danih privolitev

Posameznik lahko od upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahteva, da stalno ali začasno preneha z uporabo njegovih osebnih podatkov v prej navedene namene. Takšno zahtevo lahko kadarkoli naslovi na e-naslov rsmthwear@gmail.com in podrobno navede, katere privolitve želi preklicati. Poleg tega ima tudi naslednje pravice:

  • pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, ki so bili zbrani v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev,
  • pravico do dopolnitve ali popravka netočnih podatkov, zbranih v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev,
  • pravico do »pozabe«, torej izbrisa vseh podatkov v okviru zakonskih možnosti,
  • pravico do prenehanja uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja,
  • pravico do avtonomnega odločanja o uporabi osebnih podatkov, ki temelji na avtomatizirani obdelavi,
  • pravico do vložitve pritožbe proti upravljavcu osebnih podatkov pri nadzornem organu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov.

Postopek uveljvavljanja pravic

Seznanjamo vas, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovite v pisni obliki na upravljalca na e-naslov rsmthwear@gmail.com.

Seznanjamo vas, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da ni možna zanesljiva identifikacija. Seznanjemo vas, da mora upravljavec na vašo zahtevo, s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Vse pravice lahko uveljavite tudi tako, da nas o vaši zahtevi obvestite s priporočenim pismom na naslov: Emil Korpar s.p., Dornava 67a, 2252 Dornava, s pripisom zadeve GDPR – vsebina zahtevka, pri čemer je vsebina zahtevka lahko ena izmed zagotovljenih pravic: dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave podatkov, blokiranje obedalave podatkov, izbris osebnih podatkov, ugovor na obdelavo podatkov, prenos podatkov.

Če menite, da se vaši osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS. (https://www.ip-rs.si/).